FOREDRAG

Få det til at ske med FORANDRING

Sådan skaber I varige og effektfulde forandringer i organisationen – få indsigt i, hvordan den menneskelige faktor ofte spænder ben for både store og små forandringer.


Op mod 85 % af alle forandringsprocesser fejler. En overset årsag er, at dem, der udvikler forandringen, ofte tager udgangspunkt i et billede af det rationelle menneske.

Men vi mennesker er langt fra altid rationelle – vi siger én ting og gør noget andet. Hvorfor er det sådan?

I dette foredrag tager Henrik Dresbøll jer gennem de menneskelige mekanismer, der spænder ben for forandringer – hvad enten det gælder ny strategi, nye produkter eller fusioner.

I lærer at se menneskelige fejl som et grundvilkår, og I får indblik i adfærdsforskningen, så I kan træffe bedre beslutninger og skabe varig forandring.

Foredraget giver jer viden om, hvordan effektive forandringsprocesser bygges op, og hvordan I får forandringer til at lykkes med små, konkrete skridt. Undervejs får I masser af sjove historier, cases og brugbare tjeklister til at forme den adfærd, der skaber resultater.

Få det til at ske med adfærd

Nudging, vaner og adfærd: Få indsigt i hjernen og den menneskelige adfærd – så I kan skabe bedre hverdage, gode vaner og mere effektivitet.


Hvordan kan indsigt i hjernen og den menneskelige adfærd bruges i forhold til sygefravær, bedre arbejdsrutiner, effektive forandringsprocesser og ændring af de små vaner i hverdagen? Det får I svaret på i foredraget her, hvor Henrik Dresbøll fører jer ind i adfærdens forunderlige verden af vaner, rutiner, ubevidste mønstre og automat-beslutninger.

Foredraget stiller skarpt på, hvordan vores begrænsede psykologi og biologi ofte fører os på afveje, så vi bliver trætte, fejler og motiveres af vores naturlige tilbøjelighed til at skyde genvej.

Hvordan designer I adfærd, så den fører til den ønskede handling? Hvilke metoder kan I bruge? Og hvilke faldgruber er der?

Med foredraget får I en nem og konkret tilgang til at arbejde med at forandre adfærd i hverdagen uden brug af pisk, gulerod eller løftede pegefingre. Det handler om at komme fra tanke til handling – og at få større succes med forandringsprocesser og omlægning af vaner.

Henriks foredrag giver jer en underholdende og udbytterig rejse ind i hjernens og adfærdens forunderlige verden, ligesom I får indsigt i, hvilke faktorer der fremmer eller hæmmer beslutninger og handlinger – samt konkrete metoder til, hvordan I gør det lettere at træffe bedre beslutninger. Foredraget er et motiverende og energisk boost, så I går fra tanker og strategier til konkrete handlinger – og får succes med jeres adfærdsændringer.

få det til at ske med Vaner

Hvordan former jeres vaner egentlig jeres arbejdsdag? Ved I, hvornår I præsterer bedst, eller hvorfor overspringshandlinger sniger sig ind?


Hvordan påvirker jeres vaner egentlig jeres arbejdsdag? Ved I, hvornår I arbejder bedst, eller hvorfor overspringshandlinger opstår?

I dette foredrag guider Henrik Dresbøll jer igennem jeres daglige rutiner og viser, hvordan I kan få mere ud af jeres tid. I får indsigt i, hvordan dårlige vaner og små tidsrøvere stjæler arbejdsglæden og energien – og hvordan I kan ændre dem. Foredraget giver jer redskaber til at få øje på de mønstre, der spænder ben for effektivitet og trivsel.

Med enkle værktøjer fra adfærds- og vanepsykologien lærer I at identificere jeres største tidsrøvere og triggers. Når I arbejder med disse, frigiver I tid, energi og overskud – både på arbejdet og hjemme.
Foredraget er en praktisk og inspirerende gennemgang, der giver jer konkrete metoder til at bryde vaner og skabe en arbejdsdag med større glæde og overskud.

Det svære første skridt

Hvorfor føles det første skridt ofte som det sværeste?
Selvom vi i gennemsnit tager 84 millioner skridt i løbet af livet, er det dem, der fører til forandring, der kræver mest mod og bevidsthed.


I dette foredrag – baseret på Henrik Dresbølls bog af samme navn – udforsker Henrik de psykologiske mekanismer, der gør det så vanskeligt at påbegynde nye vaner eller starte en forandringsrejse.

Henrik giver jer 200 konkrete greb til at tage det første skridt og viser, hvordan man effektivt omsætter intentioner til handling. Undervejs byder han på en humoristisk og lærerig rejse gennem nogle af historiens vigtigste første skridt – og hvordan vi kan lade os inspirere af dem.

Med en kombination af praksisnære værktøjer og underholdende eksempler får I indsigt i, hvorfor vi ofte spænder ben for os selv – og hvad vi kan gøre for at bryde mønsteret og skabe reel forandring.

Skab ro i en larmende verden: Hvordan vi genvinder fokus i forstyrrelsessamfundet


I en verden, hvor vi konstant bombarderes af indtryk, kender de fleste til, hvordan snakkesalige kollegaer, uafbrudte notifikationer og en overfyldt indbakke kan udhule både fokus og produktivitet. Studier viser, at det tager op mod 23 minutter at genfinde koncentrationen efter en afbrydelse – en pris, der påvirker både effektivitet og arbejdsglæde.

I dette inspirerende foredrag giver Henrik Dresbøll jer praktiske redskaber til at genvinde kontrollen over tid og opmærksomhed. Med afsæt i moderne adfærdsforskning og en gennemprøvet metode lærer I, hvordan man skaber et roligt og koncentreret arbejdsmiljø. Henrik dykker ned i de psykologiske mekanismer bag distraktioner og viser, hvordan I kan designe en hverdag, der understøtter dyb fokus.

I får håndgribelige værktøjer til at håndtere både indre og ydre afbrydelser, så I kan opbygge en kultur, hvor fordybelse prioriteres – og hvor både trivsel, effektivitet og arbejdsglæde får de bedste betingelser. Foredraget er en invitation til at skabe ro midt i hverdagens støj og tage styringen over sin opmærksomhed i en tid, hvor den er mere værdifuld end nogensinde.